ДІМ МОЄЇ МРІЇ: ТВАРИНИ

  • 18 Лютого, 2012

Що приносить в оселю затишок, спокій і тепло?! Для кожного це питання притягне ряд своїх відповідей, але у більшості з них буде згадка про домашніх улюбленців. Звісно урбанізація витіснила низку свійських тварин з життя людини, але у передмістях та селах досі вирощують свійських тварин.

Готування їжі, прибирання за тваринами — обов’язки й величезна відповідальність мешканців оселі: затишок теж вимагає певної хатньої роботи. Однак, значною мірою, домашні тварини є специфічним дозвіллям, яким люди свідомо себе займають, адже отримують вагомішу віддачу від безмовних співмешканців.Звірі, птахи, плазуни, риби та інші істоти були і залишаються жити поруч людини, оскільки є об’єктами любові дорослих і малечі.

Велику кількість випадків з життя тварин: кумедних і повчальних, цікавих і захопливих,— діти розділяють з домашніми улюбленцями. Власні враження про них, бажання і фантазії діти спробують відобразити спільними зусиллями з викладачами у часі зустрічі.

Теоретично-інформаційна частина: викладачі разом з дітьми з’ясували, що тварини є: домашніми (хатніми); свійськими; дикими, яких тримають у неволі. А також є ті, котрих важко або неможливо приручити, тому їх тримають в акваріумах, тераріумах, клітках, вольєрах, зоопарках, заказниках, заповідниках та інших, яким не варто взагалі створювати будь-які обмеження у просторі. Таким чином, згідно вказаної градації, маленькі митці зосередили увагу на тваринах, які тісно співіснують з людиною.

Оглядово-пізнавальна частина: учасникам заняття було продемонстровано відеоряд, у якому показано різноманітних тварин. Оглядаючи слайди, діти визначали яких тварин традиційно називають домашніми.

У практично-мистецькій частині юні художники визначились із зображенням певної тварини (тварин), намалювавши свій задум на ескізі. На чистовому аркуші діти вже повноцінно продумали свою ідею зобразивши тварин у техніці пуантилізму, що було обов’язковою вимогою викладачів щодо робіт цього заняття. Традиційно діти придумати назву малюнку.

Тема й технічне виконання виявились настільки цікавими, що потреба у перерві відпала.      Викладачі пригощали учасників солодощами. Діти оглянути мультфільм про тварин. Зустріч завершилась врученням невеличких подарунків учасникам проекту, фотографуванням авторів робіт з малюнками.