Відкриття Проекту «Просто небилиці» у Національній парламентській бібліотеці України

  • 8 Лютого, 2016

ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2015 у Національній парламентській бібліотеці України.

В ошатній будівлі на вул. Грушевського 1, що у Києві, 5 лютого 2016 року відкрилась виставка експозиційної колекції кращих робіт Всеукраїнського проекту «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва  «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2015.

П’ята едиція цього Проекту, кульмінація якого щороку відбувається у Львові в грудні, долучила до грона поціновувачів творчості кращих молодих митців України експозиційний простір Національної парламентської бібліотеки України.

В програмі урочистого відкриття взяли участь не лише офіційні гості, члени міжнародного журі конкурсу попередніх років, працівники та відвідувачі бібліотеки, а й представники координатора Проекту – Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА» та  його організатора – Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив. Вдалою родзинкою урочистості були юні учасники відділення танцювального мистецтва Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» зі Львова, які виконали кілька яскравих танців у дарунок всім присутнім.

Ректор Київського інституту образотворчого мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука пані Оксана Полтавець-Гуйда зауважила: «Це мало не єдиний високопрофесійний постійно діючий Проект  в Україні цінний для зростаючого творчого потенціалу, яким ми вже сьогодні можемо і повинні пишатись». Впродовж промов поважних гостей заходу приємно було спостерігати схвальні кивання головою багатьох присутніх, а також радіти невимушеним пританцьовуванням публіки у часі виконання малими львівськими танцюристами своїх номерів.

Оргкомітет вкотре висловлює свою глибоку вдячність усім, хто безкорисливо та самовіддано допомагає реалізовувати Проект, підтримувати та популяризувати творчість юних митців, як в Україні так і далеко за її межами.