Розпочався V Міжнародний благодійний фестиваль казок “KAZ.KAR”

  • 30 Травня, 2019

З 2006 р. столиця Східної Галичини раз у три роки стає центром феєричних подій завдяки організаторам, учасникам та гостям Міжнародного благодійного фестивалю казок “KAZ.KAR”. Цьогоріч у Львові вкотре оселилася казка! Традиційно фестиваль відкрив з привітальною промовою  його президент — Андрій Сендецький. Сьогодні у Львівському палаці мистецтв завирував основний калейдоскоп дійств.

Тут пісочну анімацію змінювали виступи доповідачів, які ділилися з глядачами здобутками власних новітніх досліджень феномену казки; театралізовані перформанси слідували за літературними читаннями авторських казок. Креативно оформлені майданчики милували око довершеними карнавально-сценічними костюмами та виставкою кращих образотворчих робіт на тему казки.

Пан Сендецький Андрій також відкрив інший привітний арт-простір, на якому представлені роботи з експозиції міжнародного проекту Art Axis. Було нагороджено авторів кращих творів та вручено кубок ручної роботи, що символізує вісь мистецтва — єднання протилежностей.

Усі присутні встигли ще й побавитись, адже нікого не залишив байдужим майстер-клас з лялькарства. Учасники фестивалю довідатись про різні види театральних ляльок та змогли ними трішки попрацювати на сцені перед глядачем.

Організатори дбайливо опікувались усіма присутніми: частували смачним домашнім печивом, напоями, запрошували поласувати вишуканими стравами ресторану “Інтемпо”.

Сьогодні під крильцями усміхненого метелика Фестивалю зазвучали учасники з Києва, Вінниці, Львова, Умані, Бережан, замайоріли прапорці Словаччини, Чехії, Польщі, Японії, Боснії та Герцеговини, Ізраїлю.

З нетерпінням очікуємо наступного дня, адже програма заповідає бути ще насиченішою, оскільки відкриваються конкурсні номінації з театрального та образотворчого мистецтва.

Одне із завдань фестивалю — уможливлення участі у ньому особливих гостей: дітей позбавлених батьківської опіки. Зусиллями добродіїв, учасників та організаторів Фестивалю (трієнале) казок “KAZ.KAR.” 2019 завтра відвідають мистецький простір, який розкинутий на кількох локаціях міста, наші довгоочікувані учасники з сирітських будинків Львівської області.

Запрошуємо усіх у гості до “Казкаря”!