Сирітський будинок «Оріана» теж у «Арт-палітрі» 2021!

  • 5 Жовтня, 2021

Сьогодні, 4 жовтня 2021 р., творча команда Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив (Віра Галайко, Сергій Гаврилович та Андрій Сендецький) вчергове відвідала Бориславський сирітський будинок «Оріана».

Погожа осіння днина сприяла проведенню творчого заняття надворі осередку. Ззовні було тепліше, ніж у приміщенні, тому усі присутні були охочі створити барвисті полотна на пленері. У будинку «Оріана» мешкає вісімка шалено привітних і дуже цікавських до усього молодих людей віком від 6 до 16 років. У кожного з них було нестримне бажання щось потворити й доповнити галерею цьогорічної «Арт-палітри». Щоправда, були і такі, яким кортіло «повитворяти», утнути якусь творчу витівку, і без цього не обійшлось.

Цьогоріч у програмі Проєкту «Арт-палітра» передбачено нову техніку, з якою очільники Центру ознайомлюють усіх своїх учасників. Приємно спостерігати, що навіть найменш сміливим учасникам вдається завдяки доступному способу створити доволі креативні і вкрай цікаві роботи. Техніка пов’язана з роботою великої кількості фарб. Зрозуміло, що знайшлися такі, які створювали свої шедеври не лише на полотнах, а й на собі і на тих, хто випадково опинився поруч експресивного митця.

Чотири години дороги і дві години творчої роботи подарували проєкту кілька унікальних художніх праць, а вихованцям «Оріани» – нові враження і новий досвід роботи у незнаній досі техніці. Наприкінці зустрічі гостями-волонтерами вже традиційно почастували солодощами й фруктами усіх мешканців сиротинця.

Роботи цьогорічних учасників «Арт-палітри» зазвичай можна буде оглянути під час кульмінації Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2021. Запрошуємо усіх охочих стежити за анонсами нашого Центру!