Перелік творів експозиційної колекції «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2021

  • 3 Грудня, 2021

Одинадцять років поспіль працює Проєкт, який популяризує мистецтво України. Його мета — відкрити простір для самовираження молодих українських митців й пропагувати їхню творчість у світі. Зусиллями організаторів, добродіїв, меценатів та митців України і країн-партнерів Проєкт реалізовується упродовж тривалого часу як громадська ініціатива.

[gs_logo logo_cat=”pn21″ posts=”-1″]

В Україні Проєкт ініційований International Association of Culture and Art 2011 року. Координатором Проєкту є Львівський обласний благодійний фонд “ТОРБА”, а його організатором — ГО “Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив”.

Цьогоріч кульмінація проєкту відбудеться у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20, Львів) 10 грудня 2020 року о 16:00.

У зв’язку з карантинними обмеженнями усі гості мають реєструватися. Просимо Вас свій намір присутності на урочистості підтвердити шляхом заповнення даної реєстраційної форми. Ця дія допоможе краще сформувати логістику заходу відповідно до зазначених карантинних обмежень, і повідомити Вас про ймовірні зміни, якщо такі виникнуть під час складання програми. Реєстрація доступна до 09 грудня 2021 року включно (або до завершення вільних місць).

Згідно з міжнародним протоколом до складу кваліфікаційної колегії щороку запрошується 9 фахівців з образотворчого та декоративного мистецтва. До складу колегії 2021 року запрошено 6 фахівців з України і 3 особи з-поза її меж.

У 2021 році прийом робіт тривав від 2 квітня до 10 жовтня. За цей час оргкомітет відвідав низку осередків для осіб позбавлених батьківської опіки і з особливими потребами, забезпечив понад сім десятків вихованців таких осередків професійним художнім реманентом. Завдяки програмі Проєкту кожному охочому вдалося створити художню роботу, яка презентуватиметься в рамках виставки “ПРОСТО НЕБИЛИЦІ” 2021 у Львові.

Організатор проєкту ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив», що у місті Львові, отримав перелік робіт, які увійшли до цьогорічної експозиційної колекції.

Протокольна комісія опрацювала результати переглядів членів міжнародної кваліфікаційної колегії:

Олександра Брикса – художник, керівник IWS Czech Republic, голова представництва FabrianoInAcquarello у Чехії та Словаччині. Прага, Чехія.

Аліна Гончарова – художник, голова ГО «Пектораль», провідний викладач декоративно-прикладного мистецтва в Art Centre ZELO. Полтава, Україна.

Венета Дочева – художник, член Mondial ART Academia, Міжнародний експерт з тестування пігментів Eureka&Rockwell у Канаді. Софія, Болгарія.

Тетяна Кара-Васильєва – доктор мистецтвознавства, академік Національної академії мистецтв України, завідувач відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. Київ, Україна.

Роман Опалинський – заслужений художник України, заслужений діяч культури Польщі, член Mondial ART Academia. Львів, Україна.

Богдан Ткачик – народний художник України. Тернопіль, Україна.

Олена Цимбалюк – доцент кафедри графічного дизайну та мистецтва книги Української академії друкарства, кандидат мистецтвознавства. Львів, Україна.

Тамара Чернявська – художник, куратор арт-проєктів секції критики і мистецтвознавства Київської організації Національної спілки художників України. Київ, Україна.

Наталія Студенкова – художник, член спілки словацьких митців UBS, представник Словаччини IWS Slovakia у Міжнародному товаристві аквалері IWD Glob.

Які саме твори увійшли до грона переможців цьогорічного арт-марафону ми зможемо, вже традиційно, дізнатись у день Урочистої презентації експозиції.

Запрошуємо усіх шанувальників справжнього мистецтва оглянути кращі мистецькі твори одинадцятого сезону проєкту, який вчергове відбувся виключно як громадська ініціатива! Ми невтомно дякуємо усім добродіям, волонтерам та безкорисливим партнерам, які щорічно залишаються та примножуються в родині «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ».