Krajské múzeum v Prešove у гроні виставкових партнерів проєкту ПРОСТО НЕБИЛИЦІ

  • 11 Жовтня, 2022

У Krajské múzeum v Prešove (Hlavná 86, Prešov, Slovak Republic) 11 жовтня 2022 року відбулося відкриття експозиції кращих художніх творів у межах Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» (до огляду представлено частину експозиційної колекції).

Нагадаємо, що в Україні Проєкт ініційований International Association Culture and Art ще у далекому 2011 році. І відтоді «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» успішно презентуються в Україні та за кордоном упродовж десяти років поспіль. Координатором Проєкту є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а його організатором – ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

Упродовж функціонування Проєкту вдалось уможливити участь не одного десятка дітей, які мешкають у спеціалізованих закладах (сирітських будинках, школах-інтернатах тощо). Докладеними спільними зусиллями оргкомітету, спонсорів, меценатів та шанувальників мистецтва багатьох країн Європи за отримані від добродіїв кошти було придбано художній реманент, канцтовари і солодощі дітям, що перебували у цих будинках. Ініціативна команда оргкомітету приїздить до спеціалізованих закладів, проводить майстер-класи з живопису та графіки і допомагає подати роботи їхніх мешканців для участі у Проєкті.

Мета цього Проєкту – відкрити простір для творчого самовираження молодих українських мистців й популяризувати їхнє мистецтво у світі. Завдяки зусиллям організаторів, добродіїв, меценатів і мистців України та країн-партнерів, Проєкт втілюється винятково як громадська ініціатива. За роки реалізації виставкового турне, «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» вже презентувалися у Львові, Києві, Дніпрі, Житомирі (Україна), Варшаві, Кракові (Польща), Цугу (Швейцарія), Мілані (Італія), Парижі (Франція). До сьогодні експозиції усіх едицій оглянуло тисячі осіб. Нам приємно віти ще одного експозиційного партнера у Словаччині – Krajské múzeum v Prešove.

Оглянути експозиції можливо до 12 грудня 2022 року включно з 08:00 до 17:00 згідно з графіком роботи музею.

Програму та актуальну інформацію щодо Проєкту розміщено на офіційних сайтах координатора Проєкту Львівського обласного благодійного фонду ТОРБА та організатора Проєкту Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив.